NLP

Veel mensen hebben gehoord van NLP of Neuro-Linguïstisch Programmeren (of zelfs Neurolinguistic programmering). Het krijgt heel veel vermeldingen op het web, in de media en in gesprekken.
Er lijken vele versies van te zijn  – maar het vinden van  een eenvoudige, ongecompliceerdantwoord op de vraag wat precies is NLP, dat is niet zo gemakkelijk.
Dus deze pagina is bedoeld om u te voorzien dat antwoord!

Je persoonlijke “handleiding”

We hebben geleerd op school en college prachtige dingen zoals geschiedenis, aardrijkskunde en algebra. Maar we leerden veel over hoe een goed gevoel of grote relaties niet.

Dat is het punt waar NLP om de hoek komt kijken!

nlp
NLP is een set van inzichten en vaardigheden. Je kan de NLP methodiek en inzichten gebruiken om meer grip te krijgen op jouw gedachten en gevoelens….
.. .en je eigen leven met meer succes te leiden
.. .en veel effectiever te communiceren met andere mensen.
NLP is een groeiende verzameling van informatie en inzichten over hoe wij als menselijke wezens functioneren. En dit wordt ondersteund door een reusachtige waaier van geestelijke NLP-technieken die ons in staat stellen de manier van denken, handelen en voelen, te ontwikkelen – en om anderen te helpen hetzelfde te doen.

Eenmaal NLP als onderdeel van je levensstijl, zal NLP je steeds toelaten om:

  • helderder te denken effectiever te communiceren met andere
  • effectiever je gedachten, stemmingen en gedrag te managen
  • doen wat je al redelijk goed doet, zelfs beter
  • het verwerven van vaardigheden en attitudes  wat op dit ogenblik niet mogelijk lijkt, en wat je wel graag   zou willen bereiken