Medicijnen slikken? Waarom?!

Ben je het slikken van medicijnen zat?

overview_englishHet slikken van medicijnen is in de wereld een heel gewoon goed geworden. Natuurlijk is het ook een groot “goed” dat we de kennis hebben verworven om medicijnen te maken en dat we medicijnen in voorraad hebben. Helaas is gaandeweg het verkopen van medicijnen een hele industrie geworden die wel moet verkopen, om deze industrie gaan te houden.
Heel veel mensen slikken dus medicijnen, niet voor hun gezondheid, maar om de omzet gegarandeerd te houden. Dat is een totaal andere insteek dan waarmee de meesten, door de overlevering, zijn groot gebracht.

Laten we de boel nu eens kritisch bekijken.

We zijn het er allemaal over eens uiteraard dat er veel geld mee gemoeid is, met die farmaceutische industrie. Ze hebben voor onderzoek veel geld nodig, maar de winst is meer het oogmerk geworden.
We zijn erg “getraind” geraakt in het slikken. De volgende illustratie geeft weer hoe ongelooflijk briljant de marketing ooit is ingezet:

pillen met de handJe gaat naar de dokter. Hij geeft je een hand. Met zijn handen onderzoekt hij je (geneesheer, dus genezende handen). Hij schrijft met zijn hand een recept. Geeft dit in jouw hand. Met dat recept ga je naar de apotheek, en geeft dit in de hand van de apotheker. Deze stelt de medicijnen met zijn handen samen. Met zijn handen geeft hij de medicijnen aan jou. Thuisgekomen, stop je met je hand, de medicijnen in je mond……

Dus het lijntje heel zwart-wit en kort neergezet…de pillen zijn een verlengstuk van de dokter en dus “goed voor je”!

Heeeeeel vroeger had je twee soorten “farmaceutische industrieën”…de medicijnman en de gifmengster (gek genoeg hebben we het altijd over een man in het goede en een vrouw in het slechte…ook iets om eens verandering in te brengen). Beiden putten uit dezelfde voorraad planten. Een beetje arsenicum is goed voor het hart, een beetje boel is dodelijk …..
Dat was een heel eenvoudig tijdperk want je had maar keuze tussen die twee.

De penicilline werd uitgevonden.

penicillineDat was een schimmel die een heleboel ziektekiemen kon uitroeien, geweldig. Maar ja, daar kan je op den duur gewoon tegen. Wat gebeurde er namelijk in je lichaam, je kreeg een allergische reactie. Daardoor ging het immuunsysteem als een gek antistoffen maken, en daar konden de ziektekiemen ook niet tegen. Immers een schimmel uitroeien, daarvoor moet je meer in huis hebben dan alleen een bacterie… Alleen, wanneer je dit vaak tot je neemt, raak je resistent. Dus ging een knappe kop nadenken en bedacht dat hij het “stofje” uit de penicilline wel kon namaken. Zo gezegd zo gedaan. En nu nemen we dus niet de schimmel tot ons, maar de chemische variant. En als zoiets gemaakt wordt in een laboratorium kun je daar eindeloos meer variëren natuurlijk (tenminste, dat dachten ze!).
Nu, na generaties lang, deze antibiotica geslikt te hebben (te pas en te onpas) blijkt dat we hier uiteraard ook resistent voor zijn geworden.

Bij andere soorten medicatie is het vaak zo, dat het middel bijna erger is dan de kwaal. Daarvoor slikken we dan weer tegenmedicatie, en alles is een variant op een plantje dat gewoon in de natuur leeft. Cannabis is ook zo´n wonderplant (daarover meer in een ander blog). Het leuke van al die generaties medicijnen is, dat we weer op de oorspronkelijke manier gaan reageren op pure producten. Daar waar de pure producten niet toereikend meer waren, blijken ze nu beter te werken dan de chemische varianten. Zeer tegen de zin van, de op winstbejag beluste, farmaceutische industrie. Deze zijn zich in alle macht aan het keren tegen de plantjes die wij gewoon veelal als “onkruid” in de tuin hebben staan.
Echter, de succesverhalen worden meer en meer. Dat is niet meer tegen te houden!

Waarom een chemisch product tegen alvleesklierkanker als je geelwortel (kurkuma als onkruid in deOnkruid om op te eten - hoofdbeeld tuin voordat je het weet) hebt staan?? Waarom je belastte lever nog meer belasten als je maar 1x per half jaar een stengel van de paardenbloem door je sla hoeft te doen. Waarom pijnstillers slikken als tijmolie (makkelijk te houden in je kruidentuin) een fantastisch product hiervoor is. Zevenblad, ons eigen prachtige superfood! Boerenkool, de aziaten zijn er gek op. Je hoeft het wereldwijde web maar op en je kunt gelijk lezen waar al die mooie planten EN al het onkruid goed voor is.

En …. weet je wat nou het allerbeste medicijn is?? Gewoon ons mooie water uit de kraan! Natuurlijk moeten wij daar meer en meer voor gaan betalen, het is té genezend, de industrie gaat verlies lijden.

Waarom nog pillen slikken als je ten eerste het kan voorkomen en ten tweede als je weet dat, wanneer je toch moet slikken, de pillen voor de bijwerkingen weggelaten kunnen worden. En wie weet, wie weet, kunnen die pillen wel helemaal weg.

Leave a comment