Gasten in ons huis


Wat verwachten de gasten van ons en wat verwachten wij van hun?

europaDat is wel een vraag die regelmatig opkomt bij ons. Gelukkig kunnen wij, dankzij ons beroep, aardig inschatten wat de mensen willen. Een hele uitdaging omdat onze kennis uitgaat naar de Nederlanders en de Belgen. Zwitsers zijn weer een heel ander gebied en de Duitsers, Britten en Fransen ook.
Toch gaat het ons aardig af…

Bang voor honden

Laatst hadden we een stel van achter in de 20. Heel leuk koppel…ze had er alleen overheen gelezen dat wij honden hadden. Enangst-voor-honden laten we eerlijk zijn, het zijn geen dwergpoedels ….

Ze verstarde ter plekke toen de honden aan kwamen lopen. Dat was niet gewoon bang zijn, nee dit was fobisch!

We hebben haar voorzichtig uitgelegd dat wij haar daar goed mee konden helpen. Dat liet ze even bezinken. Met haar vriend gepraat. En toen kwam ze, weliswaar aarzelend, naar Rob toe dat hij EMDR bij haar mocht doen.

EMDR

Zo gezegd, zo gedaan. Elke keer is het weer verbazingwekkend hoe EMDR werkt. Razendsnel worden de obstakels verwerkt en opgeruimd. Je zou denken dat het geblokkeerd wordt, maar niets is minder waar. EMDR schiet door het verwerkingsproces emdrheen. Zelf kan je denken dat het aan de beet van een hond ligt, of omdat een hond je omver heeft gelopen. Meestal is het juist het gedrag van de omstanders die ten grondslag ligt aan de fobie. Als je dat eenmaal verwerkt en opgeruimd hebt, is de fobie naar het land der fabelen vertrokken.

Zo ook deze keer. Begin van hun week vakantie EMDR gedaan, en de angst was zo ver weg dat ze zonder erover na te denken over de grote slapende zwarte Briard stapte. En geloof mij, daar is lef voor nodig! Zonder blikken of blozen deed ze dat. Pas toen ze zat, begreep ze wat ze gedaan had.

Einde van de week nog een keertje EMDR ivm blaffende honden en de fobie was verdwenen.

Extra dimensie

Logisch dat dit soort gebeurtenissen een extra dimensie aan ons gastenverblijf geven voor ons.Het bovenstaande geeft aan dat er iets gebeurde wat de gasten nooit verwacht hadden en voor ons ook nogal onverwacht was.

Dit was een heel prettige verrassing.

Vegan ontbijt

IMG_1057Een ander stel wilde geen ontbijt van ons, omdat ze veganistisch zijn. Dat was uiteraard mijn eer te na. Dus heb ze iedere morgen verrast met een nieuw veganistisch recept. Zij hebben dit nooit verwacht van ons, en wij hadden nooit kunnen vermoeden dat iemand een kamer met ontbijt boekt en geen ontbijt wil.

Ook dit werd een heel prettige verrassing.

De toekomst

Wij zijn heel nieuwsgierig wat de komende tijd gaat brengen met al onze gasten. Wij hadden nooit verwacht hier zo´n plezier 2016-06-02 04.26.39aan te beleven.

In Nederland hadden we de drukke praktijk, Breda was druk en je leeft binnen. Hier leef je buiten, de praktijk is in opbouw en wonen we in de “campo” dat maakt een en ander toch anders blijkt wel. We vinden het gewoon leuk om mensen om ons heen te hebben, en het delen van alles waar wij zo´n plezier aan beleven is ook goud waard.

Of we dit altijd blijven doen, geen idee. Voor nu is het genieten en verhuren we lekker door totdat wij er geen plezier meer aan beleven.

Neem vrijblijvend contact op

1 comment

 1. Hansje HoogReply

  Oh jee.
  Ik zie nu pas dat ik naar Ibiza moet voor een behandeling.

  We zijn net terug uit Baskenland,dus wel wat ver voor de candida.
  Heerlijk dat jullie daar heen zijn gegaan,maar jammer voor mij.ik zoek nu een ander.
  Veel succes daar.
  Groet Hansje Hoog.

Leave a comment