HOE VOORKOM JE ZONNEALLERGIE?

Zonneallergie

zonneallergieHoeveel mensen klagen hierover de laatste jaren. Echt ongelooflijk veel!
Zonneallergie is niets anders dan dat er door het vocht (transpiratievocht) een te veel zuur op de huid komt, welke er dan nog eens lekker ingewreven wordt, vaak, met een zonnebrandcréme (uiteraard mét factor!).
Dat is niet de manier om dit tegen te gaan. Doordat de algemene opinie is geworden dat zon súper slecht voor je is, zijn we ons gaan aankleden tegen de zon en, veel meer, gaan smeren met een goedje dat de zon tegenhoudt.
Buiten dat wij daardoor geen vit D meer aan kunnen maken omdat wij de zon verbannen hebben, is het ook nog eens zo dat onze huid geen, of onvoldoende, pigment aanmaakt, of aan heeft leren te maken. Immers, baby´s moeten mutsjes op (ja lekker, houd je de warmte goed vast…op een zonnesteek kan je wachten), t-shirtje aan enz. Wij (ouders) onder de parasol, ingesmeerd en aangekleed.
En dan, wanneer je een keertje gaat fietsen en het lekker warm krijgt, klagen over de zonne-uitslag.
En nog een leuke…in de landen waar de mensen echt zwart zijn, komt een enorm vit D tekort voor. Dus hoe meer pigment, hoe meer bestand je bent tegen de zon. Smeren…waarom?

Hoe was het ook alweer? Eigen schuld….dikke bult??!!

Wat moet je nu wél doen.

 1. Start iedere ochtend met een liter water te drinken! (heel belangrijk) en een glaasje citroen met een theelepel baking soda
 2. Neem een ontbijt wat niet verzuurd (kwark, omeletje…géén brood)
 3. Douche en spons je af met baking soda (ontzuurt de huid al vooraf)baking soda
 4. Pigment opbouwen. Eerst in Nederland met de eerste zonnestralen. Licht verkleuren mag, verbranden niet! (verkleuren is licht rood worden)
 5. In principe zou je, als je bijvoorbeeld naar Ibiza komt, toch wel een uur in de zon op het heetst van de dag moeten kunnen. Ik zeg niet dat je dat moet doen, maar zonder verbranden of uitslag is dat toch wel het minste wat mogelijk met zijn.
 6. Na de zon, of misschien gedurende de dag, vaak afspoelen. Ben je bij de zee, dan lekker vaak de zee in. Zodat het zuur van je huid gespoeld wordt.
 7. Tussendoor lekker veel plat water drinken tot wel 2 liter! En alleen ontzurende (alkalische) producten eten! Geen ijs, geen suikers, gewoon je eten aanpassen. Wel fruit, wortels, tomaten enz.
 8. Smeren met kokosolie of, wanneer je in een land bent waar de aloe vera groeit, een blad afbreken en je met de gel daarvan insmeren.
 9. Voor het slapen gaan, nog een keer insmeren met kokosolie, of ´s morgens vroeg nog een keertje. Dat help uitdrogen van de huid te voorkomen en er zit een natuurlijke factor in waardoor je huid meer gaat wennen aan de zon.

Wanneer je je aan deze regels houdt heb je alleen voordelen van de zon.zon

 • Je maakt voldoende vit D aan voor de winter
 • Door de ontzuring loop je minder kans om ziek te worden (verkouden, griep, enz.)
 • Je huid raakt meer bestand tegen de zon
 • Huidkanker is geen optie meer (dat komt immers door de troep die je smeert en te weinig pigment)

Leave a comment