SOCIAL MEDIA

Welk een gedoe met social media, en wat een feestje wanneer het allemaal lukt ….

Laat ik nou nooit gedacht hebben dat ik mij ooit zo zou verdiepen in social media….. Mijn hemel zeg, wat een gedoe. Facebook gaat nog wel, maar zo´n twitter erbij. Dan moet je je ook weer verdiepen in instagram en blijkt pinterest niet alleen voor de hobbyist te zijn, maar ook een social media activiteit. En dat alles kan je dan weer naar elkaar laten verwijzen…..
Ondertussen lijk ik een echte expert op dat gebied te worden, en, niet te geloven, ik ga het nog leuk vinden ook!

Facebook

IMG_0942Op Ibiza doet iedereen alles via Facebook (G&R Advice CB), natuurlijk is het directe contact ook belangrijk. Het is immers het hippie eiland en daar past alleen direct contact mee, toch? Maar het delen van feiten, het zaken doen, dat gebeurt via Facebook. Mijn gedachte was, toen ik hier kwam, dat Facebook het enige was…. Zo af en toe zag ik dan een foto met bijschrift voorbij komen op Facebook, en dacht “hoe doen ze dat toch”. En ja hoor, instagram!

Instagram

Instagram (#bioresonance_ibiza) is een fenomeen apart. Je kan fotootjes plaatsen…leuk. Maar, je kanIMG_0944 ook foto´s bewerken, dat is een feestje vind ik. Zo snel als je dan van die magazine foto´s krijgt. Toen kreeg ik door dat wanneer je hashtags plaatst, je netwerk wel erg snel vergroot. Bovendien, als bijkomend voordeel, kan je steeds meer mensen naar je website trekken, zodat steeds meer mensen in de gaten krijgen wat je eigen doet.
Staat er, voordat je de foto plaatst, wil je delen? Ik niet te flauw, wil wel delen, waarom niet. Geweldig! Direct door naar twitter…..

Twitter

IMG_0943Twitter??? Ik heb helemaal geen account voor twitter. Wel voor mijn politieke escapades in de Nederlandse periode, maar voor onze praktijk hier op Ibiza heb ik daar helemaal niet aan gedacht. Dus een account aangemaakt (@bioresonance_ib). Hoe professioneel 🙂
Alle instagram berichten komen nu gelijk op twitter en op Facebook.

Dit heeft nu weer als gevolg dat die groeperingen ook allemaal gemixt worden. Ze volgden eerst alleen Facebook, maar omdat ze instagram of twitter zien, nu ook daar, en omgekeerd. Het netwerk verdubbeld zeer rap, zo ook het verkeer op de website (www.bioresonance-ibiza.com).

Pinterest

Omdat ik ook nog eens best wel creatief ben aangelegd, heeft een tijdje geleden iemand mij gewezen op IMG_0945Pinterest (Gaby533). De waarschuwing daarbij dat het best wel verslavend kan zijn! Nou…dat klopte!! Wat ik daar allemaal zag. Alles op creatief gebied, te kust en te keur. Daarbij ook nog eens de beschrijvingen erbij, hemel op aarde voor een creatieveling. Gaandeweg is ook daar een mogelijkheid gekomen om te delen met alle andere social media aspecten.

Etsy

IMG_0946Dus, omdat ik best veel spullen al gemaakt heb ondertussen, maar een etsy account aangemaakt (BohniFashion). Alles wat ik daarop plaats kan ik gelijk weer delen met Pinterest en Facebook. Ongelooflijk, die social media!

Kortom, een echte aanrader om je eens te verdiepen in het social media gebeuren!

Nice things can happen!

Leave a comment