Oudjaar -Nieuwjaar

Het oude jaar – het nieuwe jaar

Zoals vrijwel iedereen doet aan het einde van het jaar is de balans opmaken. Hoe is het gegaan afgelopen jaar…gaan we hetzelfderoer-omgooien door, moet er wat veranderd worden of gooien we het roer helemaal om.

Vertrek Ibiza

Het mag duidelijk zijn dat wij het roer in 2015/2016 omgegooid hebben met ons vertrek naar Ibiza. Het kosmos was ons goed gezind en de verhuizing liep op rolletjes.Ons doel was erg rooskleurig, binnen een half jaar een bloeiende praktijk opzetten. Natuurlijk wisten wij dat dit wel een erg ambitieus plan was. Niemand wist wie wij waren, sterker nog…bioresonantie…wat is dát??!! Dus heb ik mij stevig op de marketing gegooid. Dat dit werkte was duidelijk. Mensen groetten ons, en wij wisten niet wie dat waren. Eenmaal in gesprek kwam de bekendheid van de marketing strategie en de mond tot mond reclame. Kortom, marketing werkt voor de naamsbekendheid, dus dat zetten we door.

Praktijk

Toch kwam de praktijk niet zo snel van de grond als we wel zouden willen. Dat bracht twee dingen met zich mee. Een huis op het platteland is erg rustig. Lekker als je een drukke praktijk hebt, maar te rustig als je nog geen mensen om je heen hebt, en dat wel gewend bent om te hebben. Het tweede is natuurlijk dat er wel geld in het laatje moest komen. Om beiden punten te ondervangen hebben we de B&B opgezet. Nooit gedacht dat ik dit zou doen. Puur omdat je in Nederland je geen voorstelling kan maken van het leven hier. We besloten dit een seizoen te doen, kijken of wij dit leuk zouden vinden en dan beslissen of wij dit nog een seizoen zouden doen.

IMG_1041B&B

Nou, dit doen wij zeker nog een seizoen! Wat was het leuk! Alle mensen zijn leuk die kwamen. Iedereen met zijn eigen verhaal, ons beroep helpt natuurlijk ook wel mee omdat we gewoon van mensen houden en oprecht  geïnteresseerd  zijn in hun manier
van leven. De ontbijtjes waren ook leuk om te maken, temeer omdat dit heerlijk buiten opgediend werd en niet in onze privé-sfeer. Want dát is het overgrote verschil met Nederland. We leven buiten! Er gaat vrijwel het hele jaar geen dag voorbij dat we niet naar buiten kunnen, zonder jas en in de zon! Op een jaar bekeken zal dit hooguit 1 of 2 weken zijn. Dus je leefruimte wordt ineens veel groter en dan is een B&B helemaal niet zo’n inbreuk in je privésfeer. Dat was een openbaring voor ons. Dus dit jaar gaan wij daar vrolijk mee door.

Verwenweek

Ook ontstond de gedachte om eindelijk eens te doen wat ik in Nederland zo vaak riep. Ik wilde wel een vliegje zijn om te kijken waar het thuis met de client mis ging, of ik zei “kon je maar een weekje hier zijn dan was het opgelost”. In Nederland hadden we, in onze ogen, die mogelijkheid niet.

Hier hebben we de “verwenweek” of de “retreat op maat” in het leven geroepen. Dit nadat we een “oefenweek” met een oud cliënte van ons hadden en samen met haar gebrainstormd. Daaruit is de retreat voortgekomen, zij voelde zich zo goed na die week dat wij dit meerdere mensen wilden bieden.

Uiteraard is ook dit weer een zo nieuw concept dat het niet gelijk storm liep. Temeer daar dit eigenlijk een project is voor de imagewinter. Immers, je bent hier dan om je leven weer op de rit te krijgen. Dat doe je niet door op het strand te liggen en het uitgaansleven te bezoeken.

Ook dit komt langzaamaan op gang. Het startte met best wel veel belangstelling en omdat het toch ook wel een eng idee is, kregen we niet gelijk boekingen. Twee therapeuten, helemaal alleen voor jou, samen in een huis…aan de eettafel…in de winter…brrrrr Wat nou als het niet klikt…zit je een week met wildvreemden….

Tuurlijk is dat eng, geen escape (denk je). Degene die het nu ondergaan hebben, zijn uiterst tevreden. Het heet immers “therapie op maat” …we gaan zo snel als de client wil gaan of kan gaan. Er is elke dag een escape mogelijk. Wanneer je zegt ruimte nodig te hebben is de vrijheid daar. Wanneer je aan de sfeer wilt ontsnappen is er een vrije dag, wanneer jij dat wilt. Alles is mogelijk, juist om de client de groei te geven die hij of zij nodig heeft. Een heel warm bad, waarin je je thuis voelt. Wij zijn immers ervaren therapeuten die zien wat je nodig hebt en dat dan ook geven.

Ik had verwacht dat het een succes zou zijn, maar dat het zo’n grandioze ervaring zou zijn, dat ook weer niet. Dus dit zetten we zéker door in 2017!

Winkeltje/BohiniFashion

Dan weet bijna iedereen van onze clienten dat ik best wel creatief ben. Ik had het doel een winkeltje op Ibiza op te zetten, aan huis. Heel schuchter ben ik begonnen door het tijdens de B&B neer te zetten en te kijken of er vragen over kwamen. Echt op mijn manier hè…hoekje achteraf tussen de rommel! En toch kwamen er vragen over. “Verkoop je die ook?” …en ik dan…ehh ja..zo’n beetje…wil je koffie???? Hahahaha Dat is natuurlijk niet de manier om een verkoop te starten.img_6782

Geheel onverwacht werden werd ik gevraagd door iemand die wist dat ik met sierraden en zo bezig was, om op een marktje bij haar thuis te staan. Dit was een kerstmarktje begin december. Daar zei ik ja tegen, en toen die schroom weg was kwam ik in een stroomversnelling. Heb op nog twee markten gestaan. Ga vast in de winter op San Joan staan. Er zijn twee winkels geïnteresseerd om mijn spullen te verkopen. En er komt een enorme fashion show in het voorjaar en in het najaar, waarbij mijn sierraden ook een eyecatcher worden.

Dus geen winkeltje aan huis, maar BohiniFashion staat al wel op de kaart!

Financieel

Om nou te zeggen dat het financieel een bijzonder fantastisch jaar was…nee, dat niet. We hebben behoorlijk ingeteerd. Maar alles eromheen om 2017 ook financieel heel goed te laten slagen, is wel gelukt! Alles wat wij in gedachten hadden is goed opgestart en rolt als een stoomtrein. Niet snel, maar gestaag en het komt al aardig op gang!

Op naar een uiterst positief 2017 en voor iedere bekende en (nog) onbekende,

een fantastisch nieuwjaar waarin alle dromen uit mogen komen!

Weet je niet goed hoe je dat voor elkaar moet krijgen….wij wel! Kom een weekje logeren (retreat) en je krijgt de sleutel van je succes mee naar huis!

img_6768

2 comments

  1. LaurensReply

    Hoi Gaby,
    Mooi en openhartig verhaal van jullie start op Ibiza heb je gedeeld. Het zou voor velen ook goed zijn kennis te nemen van dit soort verhalen. Want niet zelden denken de vakantievierders dat ze ook wel even een leuk tentje gaan beginnen op hun vakantieadres. Er blijkt veel voor nodig te zijn om dan in je levensonderhoud te kunnen voorzien en het leven te leiden wat hoort bij de stap die je gaat zetten. Het is niet alleen financieel, maar ook emotioneel. En dat vind ik zo mooi aan je verhaal. Je vertelt ook dat het best stil is op het platteland als je je praktijk nog niet hebt of andere zaken waar je vooraf nog niet aan gedacht had. Ja, dt weet je wel maar je er een voorstelling van maken is lastiger. En vooraf tot in den treure alle scenario’s bedenken, voelen en ervaren is onbegonnen werk en waarschijnlijk ondenkbaar.
    Wat ik geweldig vind om te lezen is dat je door ervaring en door jezelf te zijn/blijven stappen zet die je niet bedacht had. Stappen die leiden tot nieuwe paden en uitkomsten.
    Ik wens jullie veel succes en geluk in het nieuwe jaar!

Leave a comment