NIERSTENEN

Hoe voorkom ik nierstenen en wat te doen als ik ze al heb?

In onze praktijk komt het meer en meer voor dat er cliënten komen met nierstenen. Pijn laag in de rug, bij het lopen wordt het soms minder. Bij veel drinken soms meer!pf balance
In eerdere blogs heb ik het aldoor al over verzuring. Verzuring is dé oorzaak van alles. Of je nu een simpele verkoudheid hebt of ernstiger zaken, verzuring blijft de voedingsbodem voor bacteriën, virussen en schimmels. En dan heb je al de ziekteverwekkers in één zin bij elkaar.
Een zure grond in de tuin zorgt ook meestal voor paddestoelen of ziektes in de planten. Wij zijn en blijven ook een onderdeel van de natuur dus ook wij zijn dan vatbaar. Een lage weerstand is niets anders dan een PH (zuurtegraad) die niet in orde is.

Immuunsysteem

Criteria-gezond-immuunsysteemEr wordt vaak geroepen, verkouden moet je af en toe zijn, dat is goed voor je immuunsysteem. Ik ben het er mee eens dat wanneer je TE veel antioxidanten neemt (basische producten die de verzuring tegengaat), hetzelfde effect ontstaat als bij TE weinig. De oorzaak is anders overigens, de uitkomst hetzelfde! Bij te veel antioxidanten wordt je immuunsysteem lui, bij te weinig wordt je immuunsysteem overbelast. Bij beiden hetzelfde resultaat…ziek!
Ik (en gelukkig vele verstandige healers met mij) pleit voor de 80/20 regel. 80% gezond en 20% ongezond. Dat is de ideale mix gebleken. Net genoeg ongezonde (verzurende) producten om je immuunsysteem alert te houden, maar te weinig om echt te verzuren. Dus ziek worden is niet het geval!

Oorzaak

Meer dan 75 procent van alle nierproblemen ontstaan door een te hoge bloeddruk die chronisch van aard is, of door suikerziekte (allemaal het resultaat van langdurige verzuring). Er bestaan enkele zeer eenvoudige tips om je nieren te beschermen.
Vermijd zoveel mogelijk de klassieke pijnstillers. Mensen die er veelvuldig gebruik van maken, beschadigen hun nieren.
Het is ook zeer belangrijk te zorgen voor een degelijke hydratatie door voldoende water te drinken. Water houdt de nieren gezond. Vooral oudere mannen en vrouwen hebben hier problemen mee omdat ze zich minder bewust worden van het belang om voldoende te drinken.

Appelazijn is ook goed om te gebruiken. Dus hoe helpt appelazijn bij nierstenen? Appelazijn bevat appelazijnazijnzuur, die verzacht en breekt de harde weefsels van nierstenen. Het helpt om kleine steen weg te spoelen en breken grotere stenen in kleinere.

Ondanks de zure aard heeft appelazijn een alkaliserende effect op ons lichaam, bloed en urine. Verbetert de spijsvertering, helpt bij alkalische problemen met de spijsvertering. Bovendien vermindert appelazijn de productie van zuur in ons lichaam. Dit helpt te voorkomen dat er weer een opbouw is van nierstenen.

Water

nierstenen_tcm375-103265Hoe dan ook is het voor iedereen eenvoudig dagelijks een fles water van anderhalve liter binnen handbereik te plaatsen. De opdracht is dan eenvoudig. Om gezonde nieren te behouden moet men dagelijks deze fles water leegdrinken. Met een zéér belangrijke opmerking…plat water en bij elk glas/kop anders drinken een extra glas water!!
Het is vanzelfsprekend ook belangrijk om hypertensie en diabetes met alle mogelijke gezonde middelen te vermijden.

Opties

Zijn nierstenen eenmaal aanwezig, dan zijn er drie opties. Óf je plast ze spontaan uit, óf je laat je nierstenen 2opereren, óf (verreweg de minst schadelijke) je gaat langs bij de bioresonantie therapeut. Via de trilling van bioresonantie tril je de nierstenen stuk, en veelal binnen twee tot drie uur na de behandeling plas je de nierstenen uit.

IMG_0703Met bioresonantie kan je zo veel ernstige ziektes vóór zijn! Eigenlijk is in veel landen de juiste gang als volgt:

Eérst de bioresonantie therapeut, dan de dokter en daarna de specialist. Mits er technische problemen zijn uiteraard (bijv. gebroken been), dan verandert de volgorde.

Leave a comment