DE MAAND MEI

De maand mei

De maand mei wordt druk. Maayke en Nini komen vakantie vieren (dochters), onze beste vrienden zien wij eindelijk weer, die komen voor een week. Veel oud-cliënten komen vakantie vieren op Ibiza, en komen even een bakje koffie drinken (Brabants…”bakkie doen”). Sommigen willen toch nog wel een behandeling of een check als vanouds. Kortom de maand mei zit vol en dan is het seizoen nog niet eens echt begonnen!

Onderaan de homepage van onze website staat een blokje waar je je kunt aanmelden voor de nieuwsbrief. Eerst wilde ik allerlei wetenswaardigheden in de blog gaan vermelden, nu heb ik besloten dat ik het vooral informeel ga houden en uiteraard wissel ik af met wat professioneel goed bedoelde raadgevingen, maar het volle pond gezondheidsinzichten, gaat via de nieuwsbrief. Dus mocht je daarin geïnteresseerd zijn, meld je vooral aan! (Helemaal onderaan de pagina)

Dan is er nog iets waar ik de aandacht op wil vestigen. Mensen blijven vragen via Facebook, what`s app en mail, dingen over lifestyle en gezond voedsel. Zo nu en dan geef ik adviezen in de blog, maar wanneer je meer wil weten kan er altijd op de plaats voor berichten, onderaan  deze pagina, vragen gesteld worden. Dat zou heel fijn zijn, want wanneer er een vraag is, dan hebben anderen meestal ook een soortgelijke vraag, maar durven of willen zelf niet vragen of schrijven. En wanneer we het publiceren, kan iedereen die wil de informatie tot zich nemen.

Dus voel jezelf uitgenodigd tot het posten van vragen, ik zal deze zo snel mogelijk beantwoorden!

De maand mei is ook de maand van de tuin EN moederdag 😉 Nu is moederdag niet echt iets wat volop bij ons gevierd wordt, het is wel een leuk begin van bijvoorbeeld het planten van een avocado boom! Overal wordt er geschreven hoe gezond avocado`s zijn. Nu geloof ik dat graag, maar ik geloof niet dat de agrarische sector zich echt met onze gezondheid bezig houdt. Dus ik ben een beetje (boel) sceptisch over het gezonde percentage van de avocado´s die in de supermarkt liggen. Die rijpen immers op hun avocadoboomtransport, en niet lekker in het zonnetje. Gelukkig groeien de avocado bomen volop op Ibiza, en als ik dus een eigen boom in de tuin heb, kunnen onze gasten van de retreat week of andere gasten volop genieten van werkelijk gezonde gifvrije avocado´s. En wijzelf uiteraard ook!

De meloenen en courgettes zijn gezaaid en ik heb zaden van de mispels in een glas water gezet. De mispels beginnen al te ontkiemen maar de meloenen en courgettes nog niet.

Deze week gaan we ook ons drinkwater maar eens laten testen. Er is in Ibiza stad een laboratorium die je drinkwater op van alles en nog wat test. Ons kraanwater komt uit een put van de eigenaar, en hij drinkt dat gewoon. Hij heeft het de afgelopen 10 jaar laten testen en het kwam er altijd uit als prima drinkwater. Dat scheelt een hoop gesjouw van flessen en bovendien heb ik het helemaal niet zo op al dat plastic, elk merk heeft zijn eigen smaakje wat ook al bijzonder vreemd is. Ik heb altijd het idee dat er toevoegingen gedaan zijn die niet echt door de beugel kunnen, in ieder geval niet mijn beugel 😉

In een van de vorige blogs heb ik geschreven, geloof ik, dat we een kikker in het zwembad hadden. Dat zo´n beestje het chloorwater (helaas chloorwater) lekker vindt, vind ik wel vreemd. Schijnbaar zit er niet zo Mr Frogveel in. De eigenaar houdt het zwembad (gelukkig) bij en lijkt heel voorzichtig te zijn met chemicaliën. Enfin, vandaag heeft meneer kikker denk ik besloten dat zijn bezoek ten einde is, want hij is vertrokken…waarnaar toe?? Ik heb geen idee, in de verste verte is er hier geen water te bekennen behalve andere zwembaden. Toch wel apart, die meneer kikker……

3 comments

 1. Sylvia VerhoefReply

  Hoi Gaby,

  Chill op op bank in Holland iPad in de hand op Facebook kom ik jouw/jullie site tegen.

  Kom veel op Ibiza heerlijk eiland voor mij waar ik zelf twee jaar geleden drie maanden geweest ben.

  En gewerkt heb op markt San Juan..strand Cala Vadella..

  Waren mooie maanden daarna paar x per jaar terug geweest opvakantie bij vriendin app Ibiza stad.

  Ik las dat er kamers vrij zijn bepaalde periodes.

  En waar zitten jullie op t eiland.

  Een warme groet uit Holland
  Sylvia Verhoef

 2. Sylvia VerhoefReply

  Hoi Gaby,

  Chill op op bank in Holland iPad in de hand op Facebook kom ik jouw/jullie site tegen.

  Kom veel op Ibiza heerlijk eiland voor mij waar ik zelf twee jaar geleden drie maanden geweest ben.

  En gewerkt heb op markt San Juan..strand Cala Vadella..

  Waren mooie maanden daarna paar x per jaar terug geweest opvakantie bij vriendin app Ibiza stad.

  Ik las dat er kamers vrij zijn bepaalde periodes.

  En waar zitten jullie op t eiland.

  Een warme groet uit Holland
  Sylvia Verhoef

  • Gaby van WijlenReply

   Hoi Sylvia,

   Wat leuk jouw reactie. Kom net van de mark van San Joan af en lees de reactie. Wij wonen 6 minuten van San Joan af. Vanaf San Joan richting Ibiza stad, afslag San Carlos en dan is het 500 meter verder.
   Inderdaad hebben wij een B&B. Wij hebben 1 kamer die geschikt is voor 2 personen. Kinderen zijn niet mogelijk omdat daar geen kamers voor zijn en geen ruimte voor is op de tweepersoonskamer.
   Als je meer wilt weten, mail maar en ik geef je alle informatie die je wilt ontvangen.

   Hartelijke groet,
   Gaby

Leave a comment