JE LEVEN VERLENGEN MET 7 JAAR?

ZO MAAR 7 JAAR EXTRA?

oud huisIk heb laatst een statement gehoord: “deze behandeling verlengt je leven met 7 jaar”. Ik vind dat nogal wat. Eerlijk gezegd, wanneer je geen verzuring in je lijf hebt, kan dat wel oplopen tot veel meer jaren. Onze behandelingen hebben echter nooit het doel je leven te verlengen. Want zeg nou zelf, 7 jaar langer op een ziekbed is ook niet alles wat je van die 7 jaar verwacht.

MAAR HOE?

Waar wij ons op richten is hóe breng je je laatste jaren door. Bedlegerig, rollator, depressief, dement of

Zó kan het ook!

Zó kan het ook!

nog meer van die akelige vooruitzichten. Óf ga je voor de laatste jaren volop in het leven staan, genieten van het nu, misschien zelfs tot op het laatst bezig met de maatschappij als zodanig. Kortom zoals je wel eens op plaatjes ziet. Het kan echt! Mijn ouders zijn beiden in hun slaap overleden en tot op het laatst heel helder en druk bezig geweest tot op hoge leeftijd (84 en 86). Deze mensen hadden geen last van verzuring in het lichaam, hun basis was (ondanks de twee oorlogen) gezond. Het vlees was niet bewerkt of uit de megastallen, hun groente kwam uit de tuin en de vis (visafslag) kwam uit een schone zee. Ze dronken water en geen frisdrank. Alcohol, iedere dag 1 borrel en mijn moeder 1 sherry in de namiddag. Dat kon geen kwaad omdat de levensstijl voor de rest bijzonder gezond was. Nu bestaat dat gewoon niet meer, die gezonde levensstijl.

VERZURING

Door verkeerde eetgewoonten en een drukke levensstijl is het belangrijk om continu te ontzuren om zo een ‘goede gezondheid’ te behouden. Wanneer die verzuring aangepakt wordt met eenvoudige behandelingen en middelen (voeding), heb je geen dokter meer nodig én trigger je geen zwakke plekken in je DNA, waar je op oudere leeftijd last van gaat krijgen.

APK

Toch, ook al lijkt het ver weg zolang je gezond lijkt, een puntje om over na te denken. Een APK op zijn tijd is zeker een aanrader. Voor de auto is het verplicht, maar ons lichaam (leven) laten we op zijn beloop….

Leave a comment