Wat kan het Kosmos voor jou betekenen?!

Kosmos

kosmos-5Kosmos, universum, heelal, alheid, enz. Dat zijn concrete woorden. Wat eigenlijk bedoeld wordt is de heelheid van de energie waar wij al ons “weten” uit putten. Dat deel van “onze mensheid” wat nooit verloren gaat. De natuur is zo een machtig mooi iets, die creeert nooit iets om maar weer gewoon te laten verdwijnen. Dat computertje binnenin ons is nog nooit nagemaakt, met al onze kennis in de technologie is het nog nooit gelukt om dat denken van ons, onze ziel, na te maken. En wanneer dat wel zou lukken, zijn wij al weer verder ontwikkeld in ons denken, zodat er alsnog achter de feiten aangelopen wordt. Hoe mooi is dat….

Bewustwording

Dit bewust te worden of te zijn, maakt ook dat er ineens een scala aan mogelijkheden zich openbaren. Want als die energiebubbel (al het weten van al die mensen die overleden zijn) bestaat, en wij een lijntje uit zouden kunnen gooien naar dat “weten” dan bewustwordingzouden we niet iedere keer dat wiel hoeven uit te vinden toch?!

Het vervelende van ons mensen is dat wij aan de ene kant een helder verstand hebben dat ons in het dagelijkse leven helpt en dat ditzelfde verstand ons ook blokkeert (yin en yang is het altijd).

Dus ons heldere verstand weet dat we uit veel meer kennis kunnen putten dan alleen de boeken uit de bibliotheek, maar ons verstand wil het tegelijkertijd concreet zien. En dat kan nou net niet met al die voorradige energie in het kosmos.

Vertrouwen

Hoe wordt die energiebel nu wel bereikbaar. Eigenlijk heel eenvoudig, met vertrouwen. Vertrouwen dat op het juiste moment het vertrouwen-2 juiste lijntje naar het kosmos er is. Op die manier schakel je dat duvelse stemmetje uit, dat stukje hersenen dat het concreet wil z i e n!

En wanneer je dat doorhebt en onder de knie hebt….dan openen er ineens vele deuren voor je. Machtig om te zien hoe dat kosmos werkt. Je kan daadwerkelijk je eigen wereld creeren. De mantra’s zijn er niet voor niets. Dat zijn geen domme mensen die dit in de wereld hebben gebracht. Dat zijn diep gevoelige mensen die begrijpen waar het om draait in de wereld en hoe je dat kan bereiken. Het begint en eindigt altijd met vertrouwen. De mantra’s hebben als doel jouzelf te overtuigen. Wat je ook nodig denkt te hebben in dit leven. Het wordt ook wel de wet van de aantrekkingskracht genoemd.

Mantra

mantraWe kennen het gezegde wel..”voor het ongeluk geboren”. Iemand die altijd dingen kwijt is, ontslagen wordt, of noem alle ellende maar op. Op een gegeven moment ga je het ook in de wereld brengen. “Ik ben altijd alles kwijt” “niemand zit te wachten op mij” “altijd gaat alles mis bij mij” “waarom ik” enz enz. Dat is ook vertrouwen, alleen dan negatief gezien. Vertrouwen erop dat “iets” tóch niet lukt. Als dát zo goed werkt dan werkt het ook de andere kant op (wederom yin en yang)!

Daar zijn de mantra’s voor. Om de een of andere reden is de mens er beter in om het negatieve over zichzelf af te roepen, en andersom niet. Wanneer iemand altijd financieel geluk heeft wordt er geroepen “de duvel schijt op een grote hoop”… Niemand die ooit onderzoekt hoe die persoon in het leven staat, “wat hij over zichzelf afroept (mantra = afroepen)”

Voorbeeld

Ik ben zelf het grootste voorbeeld. De meesten in mijn omgeving weten dat ook wel. Het begon na heel veel ellende, met het opzetten van de praktijk. Op een gegeven moment had ik alleen clienten van zeer hoge leeftijd. Natuurlijk was ik blij met deze kosmos-4mensen, en vond het heerlijk om ze te kunnen helpen. Voor de balans in de praktijk was het beter dat de leeftijd wat gespreid zou worden. Ik riep dat op een avond uit naar Rob (partner), en dat kwam werkelijk “uit mijn tenen (gezegde om te onthouden)”. Exact de volgende dag kwamen de telefoontjes. Afspraken met kinderen, baby’s en kleuters. Zo veel dat ik ervan schrok. Toen ben ik gaan nadenken en gaan oefenen. We hadden een huis nodig met een praktijk op de begane grond (vanwege de oudere clienten). Binnen een week was deze er, en nog binnen ons budget ook. Na een paar jaar wilde ik graag uit de wijk naar het platteland. Die wens kwam van diep binnenuit…na wat rondrijden stonden we voor onze ultieme plek. Goed bereikbaar voor clienten, veel ruimte om het huis en buitenaf. En het was een huurhuis. Dit ivm onze uiteindelijke wens om naar het buitenland te vertrekken. Helaas…het was verhuurd… hmmm het kosmos was toch niet zo gunstig gezind dit keer. Ik ervoer dat als bijzonder vreemd, maar had tegelijkertijd zoiets als “het zal wel wel ergens goed voor zijn”. Na 3 maanden reden wij er weer langs en stond het toch weer te huur…Ik heb gelijk gebeld. En ja hoor, het was van ons, maar nu met..een nieuwe keuken, badkamer, vloer ennnnn…een prachtige buitenruimte als praktijk. Drie maanden daarvoor moesten we dat allemaal nog zelf doen! Het kosmos weet wat je nodig hebt als je maar vertrouwen hebt.

Ibiza

Ibiza is op precies dezelfde manier gegaan. Iedereen weet dat een huis op Ibiza lastig te vinden is, als je ook nog niet de hoofdprijs IMG_1042ervoor wilt betalen.

Ik heb mijn hele vertrouwen het kosmos in gegooid mét (heel ambitieus en gedurfd) een wensenlijstje. Twee weken in oktober hadden we om een huis te vinden. Na de eerste week (met dat heldere nuchtere verstand wat altijd op de loer ligt) kwamen er wel wat angstdruppels op mijn voorhoofd. En toen ineens kwam ik een vermelding op google tegen van een makelaar die mij aansprak. Gelijk gemaild, binnen een uur mail terug mét een lijst van woningen. Ik belde voor een bezichtiging en dat ging hij regelen. Na een half uur belde hij terug dat hij een andere woning voor ons had welke wij fantastisch zouden vinden. We konden gelijk gaan kijken….Kippenvel…heel mijn ambitieuze lijstje was aanwezig én exact het bedrag dat wij bereid waren te betalen. Zéker niet de hoofdprijs!

Het kosmos werkt zich uit de naad voor je, mits….je vertrouwen hebt.

Liefde en vertrouwen

Met al het bovenstaande is het niet moeilijk om te beseffen dat wanneer je vertrouwen hebt dat alles goed komt, dat het dan ook vertrouwenzeker in de wereld goed gaat komen. Dat angst nooit maar dan ook nooit mag regeren en dat wanneer je die negatieve emoties op voelt komen een mantra (gebed, affirmatie, gezegde, gedachte welke telkens herhaald wordt) je weer heel liefdevol in de goede richting duwt.

Wanneer je het gevoel hebt dat je geblokkeerd bent in het vinden van dit vertrouwen, dan zijn wij er uiteraard altijd om je te helpen met het vinden van een weg om dit vertrouwen weer te ervaren.

Neem vrijblijvend contact op

1 comment

  1. Taylor HansenReply

    It’s good to know that you can gain energy and intelligence from the cosmos. My sister was telling me how beneficial cosmic therapy has been for her and I’m thinking of trying it out. I’ll be sure to look for a specialist that can help me through my cosmic journey.

Leave a comment