Ibiza, markt, toerisme, het leven

Het leven op Ibiza, het leven van de markt oftewel het leven van het toerisme…

Het leven op Ibiza is een fantastisch leven. Waarom dat nou zo is.. Dat is eigenlijk een combinatie van dingen. Ik zeg altijd “de wereld is vertegenwoordigd” op Ibiza. We hebben bijv. het criminele deel, maar ook de vrije hippies en alles wat daartussen zit.

De mega rijken der aarde, maar ook de mega armen der aarde en alles wat daartussen zit. De mensen die niet meer hoeven te werken en de mensen die knetterhard moeten werken en dan nog de eindjes aan elkaar moeten knopen.

De droom

Wij zijn op Ibiza gekomen met een droom. Die droom was niet alleen met onze praktijk bezig zijn, maar met mijn hobby en onze talenten aan de slag gaan. Dat lukt heel goed. En ook wij moeten het verdienen met de toeristen en in de winter met de eilandbewoners. Echter…de eilandbewoners hebben in de winter geen geld, en in de zomer geen tijd. Dus het loopt wel, maar bij lange na niet zoals het zou moeten lopen. Dus ook wij hebben last van de seizoenen zomer en winter. 

Weer dat kosmos

De mensen die mij goed kennen weten dat wat ik in het kosmos zet, altijd uitkomt. Ik heb mijn golflengte met het kosmos gevonden, zeg maar.

Ik heb dus heel duidelijk mijn wens in het kosmos gezet. Ik wil goed verdienen maar ook zo goed dat ik dit kan delen met anderen. Ik wil anderen niet uit de sores helpen eenmalig, maar iets bieden wat lange termijn is en waar ze zichzelf mee kunnen helpen. Net zoals in Afrika een flesje water niet helpt, maar een bron bouwen wel.

Hoe??? Weet ik veel..dat moet het kosmos uitzoeken toch…

En ineens was het daar. Futurenet, voor elkaar en met elkaar. Dit is het ei van Columbus, dit zorgt dat de marktmensen niet hoeven te vertrekken naar Portugal of India omdat het daar goedkoper is, maar ze mogen wel vertrekken omdat ze het daar leuker vinden. Dat maakt dat de mensen niet naar India hoeven te vertrekken, maar ze mogen wel omdat ze het daar ontspannend vinden. Dit maakt dat ze de vrijheid hebben. Dit maakt dat ze niet meer hoeven te werken op de markt, maar dat ze het willen omdat het bloed nou eenmaal kruipt waar het niet gaan kan.

Kost dit te veel negatieve tijd?

Welnee, het kost 5 minuten per dag (met traag internet, oke dan is het 10 minuten), en delen delen delen. Want als jij ziet wat het is en wat het doet, dan wil je dit aan iedereen kwijt. Iedereen wens je een goed leven toe, iedereen wens je toe dat hij of zij voor zichzelf kan zorgen. En zeker, nu ik zie, wat een geweldige mensen hier op Ibiza wonen. Hoe de saamhorigheid is, hoe de gemeenschapszin is, hoe de zorg is, hoe de gezondheidszorg is. Maar ook hoe het toerisme en de mogelijkheid van verhuur de prijzen omhoog gejaagd heeft. Waardoor mensen weggejaagd worden. Wanneer het geld niet meer belangrijk is dan maakt dat niet meer uit. Dan kan je wonen waar je wilt, dan hoef je je hoofd daar niet meer over te breken.

Maakt veel geld gelukkig?

Ik weet het niet. Ik weet dat zorgenvrij zijn, gelukkig maakt. En als geld daar een onderdeel van is, ja dan maakt geld gelukkig. Wordt geld een doel op zich dan komt het volgende fenomeen op…mensen die ineens veel geld ver

dienen, vinden dat ze nog niet genoeg verdienen en willen meer en meer en meer. 

Hoe zou je dat nu kunnen voorkomen, wanneer jij ineens

heel veel geld omhanden hebt. Heb je je wel eens bedacht hoe dat zou zijn? 

Zou je dan gekke dingen gaan doen. Of kleine dingen, dingen die je nu eigenlijk ook al wel zou kunnen maar omdat het einde van de maand eraan komt, je maar niet doet. 

Veel geld/weinig geld

Ik denk liever niet in de vorm van veel of weinig geld, dat maakt het zo belangrijk. Ik denk liever in de vorm van rust, en in die rust kunnen bedenken wat je nou het meest “heel” maakt. Dan kom je erachter dat je alleen de rekeningen en je eten moet kunnen betalen en dat de rest totaal niet belangrijk is. Ga maar na…je weet dat er een leuk bedrag komt van een erfenis of teruggave of iets dergelijks. Van te voren zit je je helemaal lekker te maken met wat je daar nou mee zal gaan doen. Ineens zijn er een aantal dingen helemaal binnen handbereik. Tot…totdat het ook werkelijk op je rekening staat. Dan vind je het ineens jammer omdat zo´n groot bedrag aan eigenlijk onnozele dingen uit te geven. Wanneer het binnen handbereik is, dan is de glans er namelijk vanaf. Daarna, daarna ga je pas echt nadenken, en meestal laat je het staan of doe je er iets echt nuttigs mee. En de dingen die glansden voordat je het kon betalen, die hebben allang hun glans verloren.

Is geld belangrijk?

Dus is geld belangrijk, welnee…de rust die het geeft is belangrijk. Dus zo veel heb je echt niet nodig. Niet alsmaar kijken naar die miljonair, dat dit het hoogste goed is wat je kan bereiken. Er is namelijk altijd iemand die toch nog net meer heeft dan jij. Het hoogste goed is om te kijken op welk punt jij de rust in je kan krijgen en misschien…misschien is dat wel zonder geld in een hutje op de hei. Wie zal het zeggen…. om dat te ervaren zal je echter wel eerst in de mogelijkheid moeten zijn geweest om de middelen te hebben. Hoe fijn is dat, dat die keuze er nu ook kan zijn. Hoe? Dat zal je mij persoonlijk moeten vragen, want dat vergt wat uitleg.  

INFORMATIE

Veel wijsheid en wie weet….kom ik ook wel in een hutje op de hei te wonen….heerlijk…rust!!

2 comments

Leave a comment