Therapie

Er ontstaat wel eens verwarring over wat therapie nu eigenlijk is, omdat er zoveel soorten zijn. Maar om een ding gaat het in ieder geval: om gedachten, gevoelens en gedrag. Iemand heeft een probleem en zoekt een oplossing. Er doen zich dan allerlei factoren voor.

  • Genetische factoren, wie ben je.
  • Je temperament is ook van belang. Hoe reageer je op dingen en situaties, hoe reageren mensen op jouw gedrag.
  • Intellectuele en sociale eigenschappen. Begrijp je de wereld om je heen, kun je relaties aangaan en vasthouden.
  • Cultuur. Hoe ben je opgevoed, welke invloed heeft die opvoeding op je.
  • Heb je geleerd om problemen op te lossen.
  • Wat zijn je goede of slechte ervaringen in je leven geweest.

Een therapeut, die je begrijpt.

Iedereen heeft problemen en zal zich voor bepaalde problemen schamen. Daar is empathie voor nodig, iemand, die weet wat je doormaakt en zich in jouw situatie kan inleven. Wanneer je een groot probleem hebt en denkt, dat je de enige bent met zo’n probleem, dan kun je je eenzaam en bang voelen. Een therapeut, die zich kan inleven in jouw situatie en kan meevoelen, zorgt er voor dat je je al niet meer zo alleen voelt en dat er iemand is, die je begrijpt. Als je er lang mee blijft lopen, kan het zijn, dat de gevoelens rond een probleem groter zijn dat het probleem zelf. Blijf dus niet te lang met een probleem rondlopen, maar zoek hulp. Een therapeut is er voor opgeleid om je te laten uitvinden waar je problemen vandaan komen en kan je handvatten geven om verder te komen.

De therapeuten van G&R Advies hebben een scala aan opleidingen gehad en kunnen de therapie gebruiken waarbij de cliënt zich het meest comfortabel bij voelt. Mocht gedurende de sessie blijken dat een andere soort therapie beter aansluit, kan er direct op overgegaan worden. Op die manier krijgt u altijd een perfect passende begeleiding, zowel lichamelijk als psychisch.