Het eiland Ibiza en zijn bewoners

Nooit te oud om te leren…

Ibiza is een raadsel wat ik zo langzaamaan aan het ontrafelen ben. Door mijn analytisch denken, soms een last en soms een geluk, wil ik bij alles wat ik tegen kom het waarom begrijpen en wat heeft mij dit afgelopen jaar nu het meeste verbaasd?!

De praktijk stroomt vol met mensen met afwisselend twee soorten klachten….moe, opgezette buik en last van darmen is de meest gehoorde klacht. De andere is de algemene klacht, hooikoorts of een andere allergie. Laat ik nou nooit in de verste verte gedacht hebben toen ik naar Ibiza kwam dat deze twee klachten óók op Ibiza zo veel voor zouden komen…

Ibiza, het eiland van de mogelijkheden

Ibiza, het eiland van de mogelijkheden. Het eiland is zo klein dat het er altijd waait, schone lucht dus. Het eiland dat nog niet zo héél lang geleden zichzelf staande moest houden en dus alleen agrarisch was. Overal op het eiland kan je dat nog zien. Je eten kan je in het wild plukken. Schapen worden geslacht en uitgebeend in de open lucht (bij mij 100 meter verder), overigens nadat ze hier een prachtig vrij en huppelend leven hebben gehad. Kortom, ik denk dat het een plekje op deze aardbol is waar je nog super gezond kan zijn, en toch…..en toch deze klachten….

Ibiza is ook het pijnbomeneiland, en doordat het altijd waait is het bloeiseizoen van deze bomen behoorlijk belastend voor mensen met aanleg tot allergie. En ik maar denken “schone lucht”… dat klopt ook gedeeltelijk. Geen uitlaatgassen, industrie of andere onverkwikkelijke zaken. Maar stof en pollen….woooowwwww…héél veel. De keerzijde van wind, warm en droog!

Ibiza is ook het eiland waar de vrije geest rondwaart. Hier is een plekje in Europa bewaard gebleven waar de spirit nog voelbaar is dat ieder mens zichzelf mag zijn, waar ieder mens in zijn waarde wordt gelaten en waar discriminatie niet aanwezig is. Er is hier van alles vertegenwoordigd aan kleurrijke mensen. Je kan in pak lopen (dát zie je wel héél zelden hier), maar ook naakt en niemand die vreemd kijkt….”moet jij weten!” Heerlijk!

Keerzijde

De keerzijde daarvan is dat alles waar het woordje “verleiding” bij van toepassing is, ook aanwezig is. Verleiding, verlokking, verzoeking, temptatie…enz. Al deze synoniemen bij elkaar vormen een erg krachtige energie. Je moet wel heel erg sterk in je schoenen staan wanneer je het leven gaat verkennen, om dit te kunnen weerstaan. Alles aan “verboden vruchten” is op dit eiland aanwezig. En zeer dichtbij ook…

Die keerzijdes heb ik, als ouder, wijzer en krachtige persoonlijkheid, nooit bedacht in Nederland. Het zijn keerzijdes die mij nu niet, maar ook niet toen ik jong was, beroerden.

Ik ben niet allergie gevoelig, dus heb mij bedacht dat de allergieën die wij in Nederland behandelden kwamen door de vervuiling. Een allergie gevoelig persoon kijkt heel anders naar een eiland als Ibiza…”oeiii, wind, droog, dennen….help!” Die had mij dit wel verteld als ik ernaar gevraagd had 🙂

De verleidingen staan gelijk aan de darmproblematiek en dus de candida infectie. Maar ja, als je zelf daar niet gevoelig voor bent, de mensen nog niet kent, en toch jezelf een beetje gaat voorbereiden op een praktijk op het eiland, kan je niet vermoeden dat de mensen daardoor toch niet zó gezond zijn als je zou denken.

Veel alcohol, weinig slaap, drugs, suikerkicks, veel uit eten..enz. enz.

Wannee je jonger bent lijkt het alsof jouw lichaam dit wel aan kan. Echter wanneer je richting de 40 gaat, heb je je lichaam al zo uitgewoond dat de klachten gaan komen. Terwijl juist op die leeftijd het verstand gaat praten en je over het algemeen (ik praat nu met name over Ibiza) gezond bent gaan leven. En omdat je op Ibiza een ding heel snel geleerd hebt, “je leeft in het nu!”, snap je niets van die klachten.

Feit is dat doordát je gezond gaat leven, je lichaam eindelijk de kans krijgt om op te ruimen. Deze doet dat in sneltreinvaart waardoor er zo veel afvalstoffen vrij komen dat je letterlijk verzuurt. En juist die verzuring is de verminderde weerstand.

Hoe vaak wordt niet gezegd:” vroeger leefde ik er op los en was nooit ziek, nu leef ik gezond en ben vol met klachten”

Het bovenstaande maakt veel duidelijk denk ik.

Nog duidelijker wordt het wanneer ik een vergelijking maak met een kamer. Zie je lichaam als een kamer vol met meubels en snuisterijen. Heel gezellig, maar overvol. Ziet er altijd schoon en stofvrij uit. Ineens krijg je de geest en wilt minimaliseren. Opruimen, weggooien, veranderen. De kamer wordt leeg en tot je verbijstering zie je de stofwolken over de vloer heen schieten. Stofzuigen ruimt het stof op, maar blaast ook stof uit hoeken waar je niet eens wist dat er stof kón liggen…….

Ik denk dat daarmee wel wat inzicht komt in hoe het lichaam werkt. Ondanks dat ik zó goed weet hoe het werkt, had ik niet kúnnen bedenken dat op Ibiza zo veel mensen met candida rondlopen.

Ik had mij bedacht dat er blessures zouden zijn (de vele sportievelingen en sportscholen), veel griep en verkoudheden (heen en weer gereis naar het vasteland en daar in aanraking komen met de heersende griepjes), maar de klachten die er hier zijn..had ik nooit bedacht.

Zo zie je maar…een mens is nooit te oud om te leren 🙂 

Goeroe

Ondertussen heb ik op het eiland mijn bijnaam al verdiend….Goeroe Gaby…en hoe ik daaraan gekomen ben? Dát is te lezen in dit blog : http://miroesja.nl/lifestyle-zeiksnor-zonder-suiker/

2 comments

 1. DickReply

  Leuk geschreven Gaby…
  Weer eens wat anders dan waar zijn de leuke strandjes… waar moet ik eten… waar kan ik een huis huren / kopen…,…
  Ga je volgen..
  Have fun
  X

  • Gaby van WijlenReply

   Dank je wel Dick, ik probeer te schrijven zoals ik praat en vooral zoals ik het ervaar. Ben gek op het menselijk ras met al zijn aparte trekjes, dat maakt Ibiza een waar paradijs kan ik je vertellen.
   X

Leave a comment