CELLULITE

Follow my blog with Bloglovin

Heb je ook last van cellulite?

Overal hoor je hetzelfde als het bikini weer eraan komt. Die putten in mijn huid, ik zou willen dat ik er vanaf kon komen. Niet getreurd dat kan! Want cellulitis wordt veroorzaakt door jezelf, dus kan je er ook zelf vanaf komen.

FietsenNederlandse vrouwen waren vroeger beroemd om hun mooie benen. Logisch ook, want Nederland is een fietsland bij uitstek. De voeding was nog volwaardig en frisdranken waren minimaal, zo ook het nuttigen van suikers.

Allemaal ingrediënten voor prachtige benen en buiken zonder cellulitis. Vandaag de dag is dat een heel ander verhaal. We stappen in de auto, doen als het meezit, twee tot drie keer wat aan sport en eten eigenlijk voeding die helemaal niet goed voor ons is. Daarbij nog een lekkere frisdrank en de dorst is weg, dus water drinken zit er al bijna helemaal niet meer in.

80% van de vrouwen hebben cellulite, door verzuring.

Als meest voorkomende oorzaak voor sinaasappelhuid wordt een typische zwakte van het vrouwelijk bindweefsel vermoed. Cellulitis ontstaat niet alleen door te veel calorieën en te weinig beweging, maar in eerste instantie door een overdaad aan zuren.

Cellulite = zuurprobleem 

ontgiften-van-het-lichaam

ontgiften-van-het-lichaam

Een voeding en een manier van leven met een teveel aan zuren, een teveel aan stress, een teveel aan genotsmiddelen, te weinig drinken, te weinig bewegen en een teveel aan spierinspanningen worden als voornaamste oorzaken vooropgesteld. Het gevolg is dat de vrouw in de echte zin van het woord “zuur” wordt en daardoor verslakt. Het gevolg daarvan is cellulitis.

Slakkenvrij = cellulitevrij 

Een succesvolle reiniging en regeneratie van de verslakte celluliteweefsels gebeurt in 4 stappen, zeg maar berust op de volgende “vier peilers”.

  1. Basenopbouwende voeding
  2. Aerobe beweging zonder overdreven inspanning (http://fysionieuws.phytalis.nl/nieuws/aeroob-kent-u-de-voordelen/)
  3. Basische ontslakking
  4. Ontslakkende (ontzurende) behandelingen

Conclusie

De conclusie die je uit dit artikel kunt halen is dat je daadwerkelijk wel iets kunt doen om cellulite aan te pakken. Echter zal je hier wel veel energie in moeten steken. Beweging en voeding zijn de belangrijkstesport-en-cellulite factoren die van invloed zijn op je cellulite!

Voor voeding, basische ontslakking (advies), en ontslakkende behandelingen kun je bij ons terecht, de aerobe beweging zal je zelf moeten doen. Maar nu de zomer eraan komt en het lekker weer wordt/is, zal dat geen probleem zijn.

Neem vrijblijvend contact op

Leave a comment